Nadere overeenkomst aannemers

< terug naar overzicht

De zeven ambities

In augustus 2019 werd het besluit om de huidige contracten te verlengen aangenomen door het bestuur onder de voorwaarde dat een zevental gezamenlijke ambities onderdeel uitmaken van de zogeheten 'nadere overeenkomsten'. Om de ambities te realiseren is in december 2019 een programma gestart waarbij zeven werkgroepen aan de slag zijn gegaan. De directies van de netwerkbedrijven en contractaannemers vormen de stuurgroep voor dit programma.

Programmamanager Math Wijnen is zeer tevreden over de samenwerking door en de inzet van alle partijen: “Ik heb bewondering voor de aanpak, de inzet en de voortgang van de werkgroepvoorzitters en hun teams.”

Hierbij het overzicht van alle zeven werkgroepen en voorzitters. Deze werkgroepen speelden in 2020 een prominente rol en hebben in oktober 2020 allemaal een eindrapport opgeleverd. Deze werkgroepen en hun resultaten komen dan ook overal in dit jaaroverzicht terug. De werkgroep Bestekcodes heeft direct een relatie met de nadere overeenkomst en wordt in dit hoofdstuk toegelicht.

Deze werkgroep is aan de slag gegaan met het vereenvoudigen van het bestek. Minder codes door deze samen te voegen en deels te elimineren.

Enerzijds is dit ‘nodig’ om de nieuwe mensen die toetreden tot dit vakgebied zich het bestek eenvoudiger toe te kunnen laten eigenen. Anderzijds geeft het administratief minder werk en minder discussie op de werkvloer, omdat de codes tot meer duidelijkheid moeten leiden.

Het advies van deze werkgroep luidt:

  • Doorvoeren van het elimineren van codes, vereenvoudigen bestek en afgestemde clusters.
  • Oplossen van gas- en watermeeneemmethode voor de nadere overeenkomst op 1 september 2021.